Recuperatorii platiti de firma de leasing din Romania au descoperit o masina pe strazile din Chisinau. Autoturismul, care valora nou 70.000 de euro, a fost scos din tara acum un an. Cel care il folosea n-a achitat pentru el nici macar o rata.

Surprins ca a automobilul a fost totusi localizat, clientul nu a avut ce face si a acceptat sa il predea.

"Avem destule cazuri care vin in Moldova pentru a li se pierde urma autoturismelor. Vom avea colaboratori cu care vom reusi sa le aducem inpoi”, spune Dan Damian, reprezentantul unei firme de recuperari de masini.

Din pacate, majoritatea sunt in stare proasta. Recuperatorii intra in paine abia din clipa in care firma de leasing isi instiinteaza clientul rau-platnic ca i-a expirat perioada de gratie. Doar ca... dupa aceasta perioada de gratie, firmele de leasing constata ca masinile nu se mai afla in Romania.

Cei care se ocupa cu astfel de ilegalitati incearca sa scape de masini prin Albania, Germania, Spania, Italia sau Turcia. In aceste tari pot fi vandute usor cu acte putine. Infractiunea iese la iveala abia atunci cand cumparatorul de buna credinta vrea sa isi inmatriculeze masina.

In prezent mai bine de 1.000 de masini sunt cautate peste tot in Europa.