De asemenea, Cambolive a precizat ca daca seria de lux  Black Line, lansata recent in Franta pentru modelele Logan, Sandero si Logan MCV,  va avea succes, ar putea fi livrata si pe piata din Romania. Directorul comercial a mentionat ca pentru anul acesta, constructorul are in vedere o serie de oferte proprii bazate pe finantare, insa asteapta lansarea oficiala a programului "Rabla" pentru a face publice aceste promotii.

 

"Vrem sa venim in intampinarea programului de innoire a parcului auto prin oferte financiare, insa este esential ca «Rabla» sa demareze cat mai repede", a spus Cambolive. Programul este asteptat sa inceapa in luna Februarie, avand in vedere ca data limita pentru selectarea producatorilor auto ce vor participa este 28 ianuarie.

 

In ce priveste pietele externe, el a mentionat ca in 2010 modelul Dacia ar putea sa intre si pe piata din Marea Britanie. Referitor la modelul Duster, planurile prevad sa fie lansat pe piata in primavara acestui an. 

 

In prezent, Dacia produce sase modele de masini, Logan Berlina, Logan MCV, Logan Van, Logan Pick-up, Dacia Sandero si Dacia Sandero Stepway. Constructorul de automobile, membru al grupului francez Renault, a vandut anul trecut 311.282 de masini, in urcare cu 20,5% fata de 2008, insa vanzarile din Romania au coborat cu peste 50%, la 41.862 de autovehicule. Principalele piete spre care se duce marea parte a productiei de la Pitesti sunt Germania, Franta, Italia si Spania.