In Germania, vanzarile Dacia de anul trecut s-au triplat, iar in Franta s-au majorat cu 40% datorita programului Rabla.

Dacia a produs in 2009 circa 300.000 de automobile, dintre care jumatate din productie a mers catre Franta, Germania si Italia.

Ca urmare a evolutiei pozitive a vanzarilor, angajatii Dacia au primit  prime de sfarsit de an in valoare de 760 de lei, în ciuda unui climat economic ostil.

Anul trecut, Dacia ÅŸi-a dublat ponderea în exporturile României de la 4,3% la 8,6%, pe fondul avansului modelelor low cost ale producătorului pe pieÅ£ele europene, dar ÅŸi al declinului înregistrat de exporturile realizate de economia românească.

" Pentru acest an, va fi o minune sa ajungem la acelasi numar de unitati produse. Vanzarile de anul trecut au fost sustinute in special de programele Rabla din tarile din vestul Europei. In 2010 aceste programe se diminueaza sau dispar. Ne vom spori atentia si spre alte piete de defacere pentru a compensa declinul vanzarilor", a declarat Constantin Stroe, vicepresedinte Dacia.

Pe piata romaneasca prima jumatate a anului 2010 nu va aduce o crestere a vanzarilor, insa, oficialul Dacia se arata increzator pentru a doua parte a anului, care va fi sustinuta de vanzarile modelului Duster.