Incepand din primavara anului viitor, odata cu lansarea comerciala, Dacia va exporta primul SUV al marcii pe pietele din intreaga Europa, Turcia si Nordul Africii. Modelul va fi disponibil in variantele de tractiune 4X2 si 4X4, scrie Ziarul Financiar.

Duster este incadrat de Dacia in segmentul SUV-urilor compacte, cu o lungime de 4,31 m, o latime de 1,82 m, si o garda la sol de peste 200 mm. Surpriza, inclusa in echiparea Duster, o reprezinta sistemul de tractiune 4X4, preluat de la Nissan.

Noul SUV este echipat cu motorizari cu consum redus de carburant si cu emisii scazute de CO2. Versiunile diesel ale Dacia Duster emit sub 140 g CO2/km in versiunea 4X2 – primind astfel semnatura Dacia eco² - si sub 150 g CO2/km in versiunea 4X4.

Partea sa frontala se distinge prin impresia de robustete pe care o degaja: aripile largi, impozantul bandou cromat al calandrului precum si bara de protectie masiva nu lasa nicio indoiala cu privire la apartenenta modelului Duster la universul 4X4.

Din profil, garda la sol suprainaltata, pasajele rotilor bine marcate si elementele de protectie a caroseriei invita soferul la asaltul soselelor si drumurilor cele mai dificile.

Gabaritul sau ii permite sa evolueze la fel de bine atat intr-un mediu urban, cat si in utilizare off-road. Ancorat evident in lumea vehiculelor tot teren, Dacia Duster prezinta linii seducatoare, dar fara ostentatie.