Cele doua parti studiaza fezabilitatea unui proiect de infiintare a unei noi societati mixte si vor sa semneze un acord oficial in urmatoarele cinci luni, a anuntat JAC Motor.

Anul trecut, China a depasit SUA, devenind cea mai mare piata din lume pentru pentru vehiculele electrice, dupa ce Guvernul de la Beijing a acordat reduceri de taxe si alte facilitati in dorinta de a reduce poluarea provocata de masinile pe benzina.

JAC, al noualea producator auto din China dupa vanzari, a oprit tranzactionarea actiunilor sale la Bursa de la Shanghai, dupa anuntul privind acordul incheiat cu Volkswagen.

In China, Volkswagen este cel mai bine vandut producator auto. Grupul german a anuntat recent ca va investi peste patru miliarde de euro in China anul acesta si va lansa 15 noi modele electrice si hibride in urmatorii cinci ani.

In acelasi timp, Daimler analizeaza posibilitatea de a vinde in China vehicule electrice Mercedes-Benz, a anuntat miercuri Hubertus Troska, seful subsidiarei producatorului auto german din statul asiatic.

In China s-au vandut anul trecut peste 300.000 de vehicule electrice. De asemenea, Guvernul de la Beijing acorda reduceri de taxe si alte facilitati, astfel incat China este cea mai mare piata din lume pentru vehiculele electrice si hibride, a explicat Hubertus Troska. Acesta a adaugat ca majoritatea acestor vehicule au preturi sub 25.000 de yuani (27.995 lire sterline) si sunt oferite in principal de producatorii auto chinezi.

In ultimii ani, producatorii auto si companiile de tehnologie au format o serie de parteneriate in scopul dezvoltarii vehiculelor electrice, a masinilor autonome, a vehiculelor conectate la Internet, ceea ce a dus la majorarea cererii pentru componente electronice si software.

Troska nu a dat detalii privind vehicule electrice Mercedes-Benz ce vor fi vandute in China. In prezent, Daimler vinde pe piata chineza un singur vehicul complet electric din brandul Smart si unul din brandul Denza, realizat in colaborare cu partenerul local BYD Co Ltd.

Productia si vanzarea de vehicule electrice in China se vor dubla anul acesta, a anuntat recent ministrul Industriei si tehnologiei Informatiei, Miao Wei. Fiabilitatea, cheltuielile de deplasare si durata de exploatare a bateriilor electrice trebuie imbunatatite, iar China va trebui sa accelereze instalarea statiilor de reincarcare a masinilor electrice, a explicat oficialul chinez.

Obiectivul Guvernului de la Beijing este ca pana in anul 2020 cel putin cinci milioane de automobile electrice sa ruleze pe drumurile din China.