"Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) a CNCF CFR SA a respins, in unanimitate, in cadrul sedintei de astazi 15 aprilie 2013 Planul de Administrare revizuit al Consiliului de Administratie (CA) al companiei. Conform prevederilor OUG 109/2011, privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, AGA a numit un nou Consiliu de Administratie, din lista persoanelor propuse de consultantul angajat de Ministerul Transporturilor (SC PricewaterhouseCoopers Tax Advisors & Accountants SRL, D&B David si Baias S.C.A. si George Butunoiu Group SRL), mandatul membrilor celui precedent incetand de drept", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor, preluat de Mediafax.

Sorin Mindrutescu, CEO al Oracle Romania, a fost ales de trei ori presedinte al American Chamber of Commerce in Romania (AmCham), iar Peter Weiss a condus Bancpost si RBS Romania.

Enache Jiru este secretar de stat la Finante, iar Florian Kubinschi este vicepresedinte executiv al Nextebank. George Micu a fost numit recent si in Consiliul de Administratie al CFR Calatori.

"Ca urmare a demisiei domnului Dimitris Sophocleous, competenta de numire a directorului general revine noului CA", se mai spune in comunicat.

Ponta ii cere lui Fenechiu sa rezolve rapid problema managementului privat la CFR

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, sa rezolve rapid problema managementului privat la compania CFR si sa asigure o "transparenta totala" in acest sens fata de creditorii internationali.

Fosta conducere a CFR SA a transmis anterior un comunicat agentiei Mediafax in care anunta ca Ministerul Transporturilor a respins planul de administrare propus de CA, ceea ce duce la incetarea mandatului administratorilor, si a acuzat factorul politic ca este "disperat" sa nu piarda controlul unei companii de stat si a finantarilor europene.

"Conducerea Companiei Nationale CFR SA a luat act, cu surprindere si regret, de respingerea Planului de administrare de catre actionariatul reprezentat de Ministerul Transporturilor (...) Apreciem ca aceasta schimbare intempestiva nu este fundamentata de ratiuni economice, situatia companiei imbunatatindu-se in ultimele luni, ci mai degraba de disperarea factorului politic de a pierde influenta asupra resurselor unei companii de stat si a finantarilor europene", se spune in comunicatul transmis de fosta conducere a CFR SA.

Din fostul CA mai faceau parte, in afara de Sophocleous si cei doi care au ramas, Lucian Isar (presedinte) si Danut-Leonard Sandu.