Specialist in ortopedie, medicul primar Jenel Patrascu a lucrat ani buni la Spitalul Judetean din Timisoara, dar s-a cam saturat de fluturasul de salariu. Asa ca a incercat marea cu degetul si a trimis mai multe cv-uri in Emirate. In scurt timp, a fost chemat la un interviu si de atunci, merge periodic sa munceasca in sistem part-time.

Bogatii din Qatar, Kuweit sau Emirate, inclusiv membrii familiei Regale, sunt dispusi sa suporte transportul, cazarea si cheltuielile celor mai buni medici romani. Prima data cand a ajuns intr-o clinica din Dubai, doctorul Andrei Motoc a crezut ca a nimerit intr-un hotel de 7 stele.

"Este impresionant sa poti lucra o perioada de timp in conditii deosebite, in care totul este lux si poti sa alegi orice tip de cateter, de bisturiu, de foarfeca. Ti se pune imediat la dispozitie, fata de ceea ce traim astazi in Romania"
, spune Andrei Motoc.

In Romania, salariul unui doctor cu experienta este de aproximativ 2.000 de lei. In Emirate, in cateva zile, medicii nostri pot castiga si 10.000 de euro pentru doua-trei interventii chirurgicale.

Ca sa fie acceptati, specialistii trebuie sa fi profesat macar 10 ani.