"Pacientul pleaca de la mine mai sanatos si mai frumos!". Asta a invatat Marlena in Germania, unde a profesat 25 de ani si acum aplica acest principiu si la Sanpetru.

"Am zis sa nu mai fac un cabinet la Brasov, e riscant la tara, dar vad ca totusi nu-i chiar riscant, lumea vine daca lucrezi bine si ai niste preturi mai acceptabile", a declarat dr. Marlena Zgunea, medic stomatolog Simpetru.

Nici in satul Crizbav nu a existat vreodata stomatolog, dar in urma cu doi ani a ajuns aici Ramiro Junger - tot un neamt care a deschis un cabinet cu ajutorul Primariei.

"Materiale bune, tehnicieni buni, nici nu visam asa ceva. Nu-i mare diferenta de oras si de ce avem noi aici, suntem foarte multumiti", a povestit un pacient. 

Nu e de mirare asadar ca in judetul Brasov numarul cabinetelor stomatologice de la tara s-a dublat anul trecut fata de anii anteriori.

"In total sunt 32 de cabinete stomatologice in mediul rural, numarul acestora este in crestere, 5 sunt deschise anul trecut, 1 anul acesta si vor urma si altele pentru ca exista solicitari", a spus dr. Madalina Siminea, purtator de cuvant DSP Brasov.

Fireste ca si localnicilor le convine sa nu mai faca un drum pana la oras, unde oricum preturile practicate in clinici sunt mult mai mari.