Joburi de pana la 120.000 de euro/an pentru medici si nu numai!
Peste 2.000 de medici tineri si cu experienta, farmacisti, asistenti, dentisti, studenti la medicina sau absolventi au vizitat Targul International de Cariere Medicale si Farmaceutice, cele mai multe posturi fiind destinate medicilor specialisti si celor cu experienta. La targ, au fost disponibile intre 4.000 si 5.000 de locuri de munca in toata Europa!
Cele mai cautate specializari medicale in orasele din Romania au fost anestezia, medicina de urgenta, radiologia, medicina interna, chirurgia si medicina generala, iar tarile in care au fost oferite cele mai multe joburi au fost Marea Britanie, Irlanda, Germania, Suedia, Danemarca, Franta, Elvetia, Belgia, Norvegia si Spania.
"Cele mai multe posturi s-au adresat medicilor specialisti si celor cu experienta. Salariile si pachetele salariale oferite personalului medical din Romania difera de la o tara la alta. Pentru medicii seniori, cele mai mici salarii oferite in cadrul Targului International de Cariere Medicale sunt cuprinse intre 80.000 – 120.0000 euro/an, pentru posturi in Germania, Danemarca, Norvegia si Suedia, iar cele mai mari in Irlanda si Marea Britanie, ajungand intre 150.000-200.000 euro pe an", se arata intr-un comunicat de presa transmis de organizatori.
Potrivit lor, motivatia medicilor de a pleca din tara este influentata de reducerile salariale suferite in ultima perioada, lipsa dotarilor si a conditiilor optime de munca din unitatile sanitare, subfinantarea sistemului sanitar si dorinta de a incepe o cariera medicala cu posibilitati salariale de aproximativ 10 ori mai mari.
"Fenomentul de migratie al medicilor este unul global si nu se limiteaza numai la Romania. Exista mii de medici care au plecat din Germania in Marea Britanie, Irlanda sau Scandinavia si aproximativ 40 la suta din medicii irlandezi lucreaza in afara Irlandei. De asemenea, mii de doctori din Marea Britanie au migrat catre Statele Unite, Canada, Australia, Noua Zeelanda, Africa de Sud sau Orientul Mijlociu", se mai arata in comunicat.
In cadrul targului, angajatorii prezenti au intrat in contact direct cu medicii si asistentii medicali interesati sa lucreze in sisteme de sanatate din afara Romaniei, le-au explicat in ce consta oferta de munca, care sunt avantajele unui job in strainatate, care ar fi salariile pe care le-ar obtine si le-au dat explicatii cu privire la pasii procesului de recrutare.
Organizatorii precizeaza ca personalul medical care doreste sa inceapa o cariera peste hotare este foarte derutat si la inceput putin informat despre toata procedura pe care trebuie sa o urmeze, despre dosar, despre ce inseamna colaborarea cu o agentie de recrutare, de cate acte este nevoie pentru a putea incepe efectiv munca.
Foarte multe intrebari la targ au fost legate de procesul de recrutare si modalitatea de gasire a unui loc de munca in afara.
"Acest proces poate dura in medie intre o luna si sase luni, totul depinde de durata obtinerii Certificatului de Conformitate si actelor de la Ministerul Sanatatii si Colegiul Medicilor. De indata ce medicii au aceste certificate, inregistrarea in sistemul de sanatate britanic nu dureaza mai mult de trei - patru saptamani de exemplu. Limba straina este de asemenea o chestiune care implica timp pentru a deveni fluent in engleza, franceza sau germana. Daca se decid sa munceasca in Scandinavia, agentiile care recruteaza pentru Suedia, Norvegia sau Danemarca ofera cursuri de limba gratuite si cursuri de adaptare atat pentru medic, cat si pentru familia acestuia. In principiu, costurile suportate de candidat sunt cele pentru obtinerea si legalizarea actelor si cele pentru taxele de inregistrare la autoritatile nationale care reglementeaza practica medicala in tara unde va lucra", a precizat Simona Oprea, reprezentantul Houston NPA, compania care promoveaza evenimentul pe piata din Romania.
Pe acelasi subiect: