Inainte ca David Murray sa fie nominalizat in topul celor mai buni antreprenori incepatori din Silicon Valley, acesta detinea un job de manager de produs la Google si castiga un salariu anual de sase cifre, scrie Business Insider.

Dupa ce a decis sa renunte la locul sau de munca bine platit si sa inceapa o afacere pe cont propriu (un site dedicat celor care vor sa slabeasca si sa adopte un stil de viata sanatos), acesta a ajuns rapid sa fie ingropat in datorii.

“Ma simt ca intre ciocan si nicovala. Pe de o parte nu vreau sa imprumut bani, pentru ca asta ar insemna ca altcineva sa preia controlul asupra companiei mele si mi-e frica de ce ar putea face cu ea. Dar, pe de alta parte, am nevoie de bani ca sa supravietuiesc si sa pot plati ipoteca”, spune Murray.

Murray a incercat sa faca rost de un imprumut de 3.000 de dolari de la prietena lui, Sarah Austin, pentru a-si putea plati ipoteca. Insa aceasta i-a spus ca si-a mai ajutat recent o ruda si ca nu este in masura de a acorda un nou imprumut.

“Un imprumut este un imprumut”, a spus Austin, care locuieste la hotelul Four Seasons din Silicon Valley. “Nu este atat de diferit de o banca, iar eu nu sunt o banca.”

In incercarea de a-si reveni din punct de vedere financiar, Murray a lansat luna aceasta o varianta pentru iPhone a aplicatiei sale GoalSponsors, care ajuta oamenii sa slabeasca si sa traiasca sanatos.