Lucian Isar a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca mediul de afaceri si-ar dori o astfel de afacere in Cluj, pe care statul o poate facilita.

"Propunerea noastra pentru Cluj, bazat pe cum a evoluat orasul si care este potentialul si capitalul uman, este ca vrem sa dam drumul la un Silicon Valley. Practic, este o aglomerare de afaceri din IT, cu incubator, cu parte de accelerator, si vom avea niste ancore, companii internationale mari, care vor avea revarsari pozitive si pentru societate si pentru unitatile de invatamant din Cluj. Asta este propunerea noastra concreta pentru Cluj, un Silicon Valley pentru Romania. Aveti atuuri fundamentale, iar noi simtim ca mediul de afaceri si-ar dori o astfel de afacere in Cluj pe care statul o poate facilita. Statul are contacte externe, are mai mare incredere decat firmele locale sa atraga ancore internationale", a spus Isar.

El a explicat ca o astfel de investitie care se adreseaza firmelor din IT ar putea functiona sub forma unui "mic orasel, construit in jurul acestor ancore".

"Ministerul Economiei va facilita accesul la finantari europene, la garantii de stat, la investitorii straini. Statul poate vorbi cu mediul privat si sa transmita ‘cine vrea sa intre in aceasta afacere’, se transfera credibilitatea de la nivel de stat la nivel de Cluj, astfel incat partenerii externi sa poata intra intr-o astfel de formula. Le aratam proiectul si le spunem ca aici se dezvolta un astfel de parc, de zona, astea sunt atuurile zonei si va invitam sa veniti in Cluj", a precizat Lucian Isar.

Lucian Isar va avea, vineri dupa-amiaza, o intalnire cu conducerea companiei Terapia Ranbaxy si una, la Camera de Comert si Industrie Cluj, cu reprezentantii mediului de afaceri clujean.