Pana acum cateva zile, femeile din zona nu ar fi crezut ca poate cumpara oua proaspete de pe strada. Dar iata ca aceasta masinarie le livreaza non-stop oua facute de gaini chiar in ziua respectiva.

Marfa vine de la o ferma situata la nici 20 de kilometri distanta de oras unde cresc 50.000 de pasari.

"Gainile sunt crescute cu furaje pe care le producem la moara de aici", spune unul dintre angajatii fermei.
 
Dupa ce sunt verificate, stampilate si ambalate ouale se impart intre super-market-uri si automatele amplasate in piete.

Fiecare aparat a costat 8.000 de euro si a vandut in doua zile peste 4.000 de oua. Proprietarii au facut un calcul si au constatat ca isi vor amortiza investitia in cel mult un an. Cofrajele cu sase oua costa 2 lei si 70 de bani adica mult mai putin ca la magazin pentru ca nu includ taxa de raft si adaosul comercial.

"Este foarte bine sa vindem direct consumatorului, sa nu mai fie intermediari care sa mareasca pretul sau sa tina ouale pana trece termenul de valabilitate", explica Bogdan Turcu, reprezentantul fermei.

Si la Craiova, firma care lucreaza cu Facultatea de Agronomie din oras, produce si distribuie lapte numai la dozator. De cand au renuntat sa il livreze la magazin patronilor le-a crescut profitul cu 40%.

"Pretul la lapte este mai mic decat cel de piata pentru ca si costurile sunt mai mici. Noi nu cumparam de la nimeni, totul este produs de noi", comenteaza Virgil Motorga, medic veterinar la Statiunea de Cercetare Simnicul de Jos.
 
Pentru un litru de lapte proaspat, gospodinele dau numai 2 lei.