Yahoo! a raportat venituri de 5 miliarde de dolari, in declin de la 6,32 miliarde de dolari in 2010, se arata in raportul financiar al companiei.

In ultimul trimestru al anului, veniturile au scazut cu 13%, la 1,3 miliarde de dolari, iar profitul cu 5% la 296 milioane de dolari.

Veniturile nete, care exclud comisioanele impartite de Yahoo cu partenerii web, au scazut cu 3% in ultimele trei luni ale anului, la 1,17 miliarde de dolari, dupa ce compania a pierdut din nou teren pe piata publicitatii online, in fata concurentilor Google si Facebook, potrivit Financial Times.

Anuntul rezultatelor slabe vine dupa demisia cofondatorului Jerry Yang si numirea ca director general a fostului sef PayPal, Scott Thompson.

Thompson a promis, in primul discurs in fata analistilor dupa preluarea conducerii, schimbari rapide pentru a remedia situatia operatiunilor de baza ale Yahoo si pentru a readuce compania pe crestere. Directorul a indicat schimbari importante, care vor permite companiei sa intre in noi afaceri, ce ar aduce noi surse de venit.

Seful Yahoo a evitat intrebarile analistilor referitoare la schimbarile vizate, dar a afirmat ca Yahoo va cauta sa foloseasca mai bine datele colectate privind comportamentul utilizatorilor serviciilor existente, pentru a crea o serie de produse online mai personalizate.

Profitul pe actiune, de 24 de centi, apropiat de cel din trimestrul al patrulea al anului precedent, a intrunit asteptarile analistilor, sustinut de reducerile de costuri si in pofida declinului veniturilor.

Citeste si:

Compania care a zdrobit toate estimarile si pe sud-coreenii de la Samsung. Lichiditatile ei pot acoperi deficitul bugetar al Americii din decembrie