Potrivit unui comunicat al companiei, biletele sunt deja disponibile pe wizzair.com sau în aplicația de mobil, cu tarife pornind de la 89 lei pe segment. Prețul include un bagaj de mână și taxa de administrare. Trollerul și orice bagaj adițional de cală se plătesc separate.

Zborurile de la Iași la Birmingham vor începe pe 23 octombrie și vor fi operate de două ori pe săptămână, miercurea și duminica, în timp ce zborurile de la Craiova la Birmingham vor începe pe 24 octombrie și vor fi disponibile marțea și sâmbăta.

Aceasta este a doua rută din Craiova spre Marea Britanie și a opta din rețeaua Wizz de la Craiova, în timp ce de la Iași, noul serviciu este a treia conexiune cu Marea Britanie și a douăzecea din rețeaua de rute de la Iași.

Birmingham este al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie și un puternic centru de afaceri și industrial, deoarece zona găzduiește o parte semnificativă a facilităților auto din insulă și aproximativ 40% din producția de bijuterii din Marea Britanie. Contextul economic important al Birminghamului oferă multe oportunități pentru muncă și afaceri.

Pentru o călătorie sigură și confortabilă la Birmingham cu Wizz Air, compania a introdus o serie de măsuri de igienă îmbunătățite, pentru a asigura sănătatea și siguranța pasagerilor și a echipajului său. Ca parte a acestor noi protocoale, pe tot parcursul zborului, atât echipajul de cabină, cât şi pasagerii sunt obligaţi să poarte măşti, echipajul de cabină având şi mănuşi.

Aeronavele Wizz Air sunt supuse periodic unui proces de nebulizare performant cu o soluţie antivirală şi, ca urmare a programului de curăţare zilnic strict, toate aeronavele sunt dezinfectate peste noapte cu aceeaşi soluţie antivirală. Pentru toate achiziţiile de la bord se recomandă plata contactless.

Pasagerii sunt rugaţi să urmeze măsurile de distanţare fizică introduse de autorităţile locale de sănătate şi sunt încurajaţi să efectueze toate achiziţiile premergătoare zborului online (de exemplu: bagaje de cală, WIZZ Priority etc.) pentru a minimiza orice posibil contact fizic la aeroport.

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, operează o flotă de 124 de aeronave Airbus A320 și A321. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ.