Cu ocazia lansării expansiunii operaţionale, Wizz oferă și o reducere de 20% pentru toate zborurile rezervate marţi, 13 martie, până la miezul nopţii. Perioada de călătorie este limitată și trebuie să se încheie până în 31 mai 2018. Prețurile se aplică numai la rezervările realizate pe wizzair.com sau pe aplicația mobilă WIZZ.

Potrivit unui anunț al operatorului aerian, în următoarele patru luni, compania va aloca 21 de aeronave bazelor sale din Europa. Ca urmare, Wizz Air va adăuga 700 de zboruri săptămânale în plus şi va lansa 70 de noi rute.

Investițiile vor fi făcute la 11 baze din șapte țări, respectiv România, Marea Britanie, Austria, Polonia, Ucraina, Ungaria şi Georgia.

Până la jumătatea lunii iulie, vor fi lansate patru destinații noi - Atena, Tallinn, Harkov și Viena, odată cu deschiderea unei noi baze în capitala Austriei.

Wizz Air îşi începe expansiunea din 2018 în această săptămână, cu sosirea unui nou nou Airbus A320, a 11-a aeronavă alocată bazei din capitala Ungariei, care coincide cu lansarea unei noi rute spre Stavanger, Norvegia.

"Astăzi începem cea mai mare fază de expansiune de până acum din istoria Wizz. Compania îşi menţine angajamentul de a face călătoria cu avionul mai accesibilă pentru mai mulţi oameni decât oricând, oferind cele mai mici preţuri posibile prin modelul său de afaceri ultra low cost. Din ce în ce mai mulţi clienţi aleg să zboare cu Wizz Air în fiecare an, bucurându-se de conectivitatea reţelei extinse de rute a companiei noastre formată acum din peste 600 de rute către 145 de destinaţii din 44 de ţări. Cele 70 de noi rute care vor începe în următoarele 17 săptămâni vor contribui şi ele la oportunităţile de călătorie disponibile oferite de Wizz Air", a declarat Owain Jones, Chief Corporate Officer la Wizz Air.

Wizz Air are peste 3.500 de angajați, operează o flotă de 90 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 600 de rute de la 28 de baze, ce asigură conexiunea între 145 de destinaţii din 44 de ţări. Operatorul a transportat 28,2 milioane de pasageri anul trecut.

Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ și este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA), Operational Safety Audit (IOSA), companie de referință la nivel global în ceea ce privește recunoașterea siguranței companiilor aeriene.