Wizz Air îşi va deschide baza austriacă cu o aeronavă Airbus A320 în iunie, care va fi urmată de alocarea a doua alte aeronave Aribus A321 în noiembrie. Baza de la Viena se extinde rapid, astfel că Wizz Air va opera în total 17 rute noi din capitala austriacă în 2018.

Baza reprezintă o investiţie Wizz Air în valoare de 331 milioane de dolari şi 120 de locuri de muncă directe, în cadrul companiei.

Cu o ofertă extinsă, atât în materie de destinaţii de business, cât şi de vacanţă, noile rute vor conecta Viena cu Gdansk, Tuzla şi Varna din aprilie, cu Bari, Malta, Roma, Valencia şi Tel Aviv din iunie şi cu Billund, Bergen, Dortmund, Kutaisi, Larnaca, Nis, Ohrid, Tenerife şi Salonic din noiembrie. Biletele sunt deja disponibile pe wizzair.com, cu tarife începând de la 19,99 euro.

În 2018, Wizz Air va oferi 450.000 de locuri la vânzare pe rutele austriece, operând 69 de zboruri pe săptămână de la Aeroportul Vienna, până la finalul anului. Prin adăugare capitalei Austriei în reţeaua de rute în permanentă evoluţie, Wizz Air conectează în prezent 145 de destinaţii din 44 de ţări şi le oferă clienţilor tarife foarte reduse şi o experienţă prietenoasă, de calitate, la bordul uneia dintre cele mai tinere şi mai eficiente flote din Europa.

“De astăzi totul se schimbă pentru călătorii din Austria. Pentru prima dată, tarifele cu adevărat mici ajung la Viena. Clienţii Wizz Air din această ţară au acum oportunitatea să călătorească de la Viena într-o reţea extinsă de rute spre Europa şi în afara sa, la cele mai mici tarife, şi să experimenteze serviciile superioare Wizz Air la bordul uneia dintre cele mai tinere flote din Europa. Noile rute le vor permite şi clienţilor Wizz Air din alte pieţe să descopere singuri frumuseţea oraşelor şi munţilor din Austria, iar noii colegi din Viena vor avea oportunitatea să îşi dezvolte cariera într-una dintre companiile cu cele mai rapide creşteri din Europa. În plus, operaţiunile din Viena vor crea şi susţine, totodată, locuri de muncă adiţionale în industriile locale de aviaţie, transport şi hoteliere. Suntem încrezători că serviciile noastre excelente şi reţeaua extinsă de rute vor face ca Wizz Air să fie alegerea preferată pentru călătorii cu şi dinspre Austria”, arată József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air, într-un comunicat de presă.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 88 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 550 de rute de la 28 de baze, ce asigură conexiunea între 145 de destinaţii din 44 de ţări.