Eusebiu Pistru a declarat ca pe cei 32 de kilometri de autostrada, intre orasele Arad si Timisoara, se va putea circula inainte de sarbatorile de iarna, informeaza Mediafax.

"Turnarea asfaltului de uzura a fost incheiata. Se va da drumul circulatiei in a doua jumatate a lunii decembrie. Termenul va fi amanat doar in cazul unor conditii meteo extreme care nu vor permite efectuarea ultimelor lucrari", a declarat secretarul de stat.

Conform sursei citate, in prezent se monteaza gardurile de protectie si se fac lucrari de semnalizare rutiera. Receptia intregii lucrari va avea loc in primavara anului viitor. 

Lucrarile la autostrada Timisoara - Arad au inceput in vara anului 2009, iar ministrul transporturilor, Anca Boagiu, afirma ca aceasta ar trebui sa fie data in folosinta la sfarsitul anului 2011.

Lucrarile sunt executate de consortiul FCC Construccion si Astaldi. 

Pe de alta parte, secretarul de stat Eusebiu Pistru a declarat ca lucrarile de reabilitare a DN 79 sunt "intr-un stadiu destul de avansat", fiind finalizate in proportie de 75%, iar in judetul Arad se mai lucreaza la podul din Zerind si urmeaza sa intre in reabilitare podul din Chisineu-Cris. 

"Lucrarea este intr-un stadiu destul de avansat. Termenul de receptie a DN 79 se mentine acelasi, respectiv jumatatea anului viitor", a declarat Pistru.