"Va fi numit un nou director general, de la 1 aprilie, insa nu s-a stabilit o persoana anume", au spus sursele.

Ruxandra Brutaru a fost numita in functie de fostul ministrul al Transporturilor, Radu Berceanu, pentru a-l inlocui pe fostul presedinte Tarom, Gheorghe Barla, care fusese demis la sfarsitul lui 2008.

Insa, la inceputul lunii trecute, PSD a cerut demiterea Ruxandrei Brutaru pentru un management defectuos.

Purtatorul de cuvant al PSD, Olguta Vasilescu, a afirmat atunci ca privatizarea companiei aeriene, agreata de statul roman printr-un memorandum incheiat in mai 2000 cu Banca Mondiala si semnat de ministrul Transporturilor de atunci, Traian Basescu, a fost oprita de Cabinetul Nastase, fapt care a dus compania in castig.

Vasilescu a acuzat insa ca, in ultimul an, Tarom a inregistrat pierderi de aproape 100 de milioane de dolari. Purtatorul de cuvant al PSD a acuzat-o pe Brutaru de sabotarea Tarom in favoarea altor operatori aerieni.

Si in 2009, compania a inregistrat pierderi de peste 90 de milioane de lei, atunci cand miza pe atingerea unui profit de 760.000 de lei.

Operatorul de zbor a fost inclus pe lista companiilor monitorizate de FMI in ceea ce priveste noul acord. In plus, Fondul Monetar International va evalua atat pierderile, cat si arieratele Tarom.

Mai mult, Guvernul cauta un investitor strategic pana la sfarsitul acestui an si intentioneaza sa privatizeze compania de transport aerian atunci cand conditiile pietei o vor permite.

Numarul pasagerilor transportati anul trecut de Tarom a crescut cu 24% fata de 2010, de la 1,7 milioane de calatori la 2,2 milioane de pasageri, potrivit datelor companiei aeriene.

Potrivit reprezentantilor operatorului de zbor, cheltuielile Tarom vor fi egale cu veniturile in 2011, conform proiectului de buget stabilit pentru acest an.