"Greva va viza toate zborurile Germanwings la plecare de pe toate aeroporturile germane, intre orele (locale) 6.00 (7.00, ora Romaniei) si 12.00 (13.00, ora Romaniei)", a anuntat Cockpit intr-un comunicat. "In cazul unui acord (cu conducerea in negocierile prevazute), nu se va face, in mod evident, greva", a precizat sindicatul.

"Regretam aceasta anuntare a unei greve, in special pentru neplacerile cauzate clientilor Germanwings", a reactionat Lufthansa, contactata de AFP. "Vom examina ce efect va avea asupra negocierilor de astazi (joi)", a adaugat cel mai important grup aerian european, care nu era in masura sa spuna imediat cate zboruri ar putea sa fie afectate de greva.

Cockpit a intrerupt recent negocierile pe care le poarta cu conducerea Lufthansa asupra conditiilor de iesire la pensie a pilotilor din cadrul grupului german si a amenintat cu greva, dar fara sa precizeze o data in acest sens.

O reluare a negocierilor a fost anuntata pentru joi, fara ca locul si momentul sa fie precizate.

O greva de trei zile a pilotilor din cadrul Lufthansa la inceputul lui aprilie, care a antrenat anularea a mii de zboruri, a produs grupului pagube estimate la aproximativ 60 de milioane de euro.