"Din cauza grevei anuntate de catre Sindicatul pilotilor Cockpit la Lufthansa, Lufthansa Cargo si Germanwings, aproximativ 3.800 de zboruri vor fi anulate miercuri, joi si vineri", a anuntat Lufthansa intr-un comunicat.
 
Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care au rezervat bilete de avion pentru cursele companiilor Lufthansa, Lufthansa Cargo si Germanwings sa consulte programul de zbor pentru informatii actualizate si sa se informeze pe pagina de internet www.mae.ro.
 
In total, 425.000 de pasageri sunt vizati de aceste anulari, a precizat compania, adaugand ca doar 500 de zboruri de scurt si lung curier raman programate in aceasta perioada.
 
Pilotii din cadrul filialelor sale Swiss, Austrian Airlines, Eurowings Lufthansa CityLine si Air Dolomiti, dar si cei din cadrul Brussels Airlines, din care detine 45%, nu sunt vizate de greva, iar Lufthansa preconizeaza ca va utiliza cele mai mari avioane "acolo unde este posibil", pentru a transporta mai multi pasageri atat catre Germania, cat si in afara tarii.
 
Pentru a gestiona mai bine consecintele acestei greve, compania a anuntat ca va utiliza personal suplimentar la sol la Frankfurt si Munchen, dar si in centrele de primire.
 
Cockpit, care revendica 9.000 de membri la nivelul tuturor companiilor, a indemnat pilotii sa inceteze lucrul incepand de miercuri, la ora locala 0.00 (joi, 1.00, ora Romaniei), si pana vineri, la ora locala 23.59 (0.59, or Romaniei), cerand cresteri salariale si imbunatatirea conditiilor la sfarsitul carierei.
 
Sindicatul asteapta o participare "absolut puternica", a delarat vineri pentru AFP unul dintre purtatorii de cuvant ai organizatiei. El a refuzat sa precizeze care este numarul de membri ai organizatiei in randul celor aproximativ 5.000 de piloti angajati de catre Lufthansa.