ITALIA

"La solicitarea dumneavoastră, am introdus următoare zboruri spre şi dinspre Italia: 26 mai, Bucureşti - Roma - Bucureşti, tarif 208 euro, cu bagaj de mână de 10 kg şi bagaj de cală de 30 kg incluse; Bucureşti - Milano - Bucureşti, tarif 200 euro, cu bagaj de mână de 10 kg şi bagaj de cală de 23 kg incluse", arată un anunţ publicat de companie pe contul de Facebook.

Biletele pot fi achiziţionate de pe site-ul său, prin aplicaţia mobilă şi de la orice agenţie Tarom.

Cei care se vor putea urca la bordul aeronavelor Tarom vor fi doar cetăţenii străini şi cetăţenii români care respectă condiţiile impuse prin instituirea stării de alertă.

"Doar cetăţenii străini şi cetăţenii români care respectă condiţiile impuse de legea 394/2020(n.r. - HG privind starea de alertă) pot călători. Check-in-ul se face gratuit, online sau la aeroport", arată compania.

Astfel, zborurile sunt operate în condiții speciale, sub incidența HG 394/18 mai 2020, anexa 3, art. 4., iar din aceaste considerente pasagerii care vor fi acceptati la bordul aeronavelor trebuie sa se încadreaze in următoarele categorii:

Dinspre Italia spre România vor fi acceptati doar cetățenii români care doresc repatrierea conform art. 4, alin. J.

Dinspre România spre Italia trebuie sa fie cetateni italieni sau sa fie lucratori sezonieri cu contract de munca conform art. 4, alin. I sau sa fie lucrători din sectorul transporturilor, prevăzuți în anexa nr.3, la comunicarea privind implementarea culoarelor verzi ("green lanes"), în temeiul orientărilor privind măsurile de gestionare a frontierelor, în vederea protejării sănătății și a asigurării disponibilității mărfurilor și serviciilor esențiale - C (2020 1897/23.03.2020).

SPANIA

De asemenea, Tarom a introdus și zboruri către și dinspre Spania, duoă cum urmează:

28 mai:

-București - Madrid - București, tarif 250 euro, toate taxele incluse, precum și un bagaj de mână de 10 kg și un bagaj de cală de 23 kg;

-București - Barcelona - București, tarif 230 euro cu toate taxele incluse, precum și un bagaj de mână de 10 kg și un bagaj de cală de 23 kg;

31 mai:

-București - Madrid - București, tarif 250 euro, toate taxele incluse, precum și un bagaj de mână de 10 kg și un bagaj de cală de 23 kg;

-București - Barcelona - București, tarif 230 euro cu toate taxele incluse, precum și un bagaj de mână de 10 kg și un bagaj de cală de 23 kg.

Zborurile sunt operate în condiții speciale, sub incidența HG 394/18 mai 2020, anexa 3, art. 4., iar din aceste considerente, pasagerii care vor fi acceptați la bordul aeronavelor trebuie să se încadreaze in următoarele categorii:

Dinspre Spania spre România vor fi acceptati doar cetățenii români care doresc repatrierea conform art. 4, alin. J.

Dinspre România spre Spania sunt necesare următoarele condiții: să fie cetățeni spanioli, să fie lucrători sezonieri cu contract de muncă conform art. 4, alin. I sau să fie lucrători din sectorul transporturilor, prevăzuți în anexa nr.3, la comunicarea privind implementarea culoarelor verzi ("green lanes"), în temeiul orientărilor privind măsurile de gestionare a frontierelor, în vederea protejării sănătății și a asigurării disponibilității mărfurilor și serviciilor esențiale - C (2020 1897/23.03.2020).

De asemenea înainte de efectuarea zborului va rugam sa respectați condițiile de calatorie speciale, pe care le găsiți aici: https://www.tarom.ro/masuri-de-calatorie.