Autostrada Bucuresti-Ploiesti nu are parcari sau benzinarii, la aproape doi ani de la deschidere

La peste 1 an si 8 luni de cand autostrada Bucuresti-Ploiesti a fost deschisa circulatiei, tronsonul de circa 55 de kilometri care se intinde intre centura Capitalei si centura Ploiestiului nu are nici acum parcari, spatii de servicii sau benzinarii. Mai mult, in prezent este functional doar un singur nod rutier de intrare-iesire de pe autostrada, si anume cel care face le­gatura cu localitatile Snagov si Gher­manesti, astfel ca, odata ce un sofer a intrat pe autostrada dinspre centura Bucuresti, acesta trebuie sa mearga cel putin 20 km pentru a putea iesi de pe autostrada, scrie ZF.

Care este salariul unui mecanic care conduce metroul in Bucuresti

Angajatii Metrorex castiga din 2014 mai mult cu circa 2%, dupa ce salariile au fost ajustate de conducerea institutiei cu rata inflatiei. Daca la sfarsitul anului 2013, un salariat de la metrou castiga, in medie, 2.900 de lei lunar, in prezent salariul net se apropie de 3.000 de lei. Veniturile nete ale angajatilor companiei sunt constituite din salariu tarifar potrivit grilei de salarizare si o serie de sporuri, tinand cont de activitatea desfasurata, iar la salariile tarifare de baza se adauga aproape 60- 70% sporuri, valabile in cazul mecanicilor care pot castiga si 4.000 de lei.

Ioana Petrescu, "pariul" lui Ponta de la Finante, va da piept cu birocratia romaneasca: TOPUL provocarilor din acest an

Victor Ponta spune ca este un "pariu" pe care il face prin numirea unui tehnocrat asa de tanar la Finante. Profesoara de politici publice care a studiat la Harvard va trebui insa sa dea piept cu birocratia si realitatile economiei locale, bazandu-se doar pe lectiile invatate in cartile de economiei de peste ocean. Ioana Petrescu a lucrat ca profesor, dar experienta cu birocratia romaneasca si mediul de business se limiteaza la cateva luni petrecute in echipa de consilieri a premierului. Consultantul fiscal Dan Schwartz, care a relationat cu Ioana Petrescu din calitatea sa de membru AmCham, spune ca "se vede ca are foarte multa carte, dar nu are experienta", informeaza Wall-Street.ro

Liber la tepuit partenerii de afaceri

Inselaciunea si delapidarea sunt tratate de noul Cod Penal intr-o maniera cu mult mai blanda decat o facea vechea lege, aceasta insemnand pedepse de pana la patru ori mai mici. Un caz particular este inselaciunea cu cecuri, una dintre cele mai frecvente infractiuni de natura economica, din care rezulta prejudicii de sute de milioane de lei anual.  Ea nici nu mai apare in Codul penal și, ca atare, intra sub incidenta unei legi din 1934. Drept urmare, pedeapsa scade de nu mai putin de 12 ori, pana la maximum un an de puscarie sau amenda, noteaza Capital.

Un roman de 40 de ani conduce business-ul de 20 mil. euro al Marks&Spencer din Balcani 

Sorin Stancu a preluat, dupa 15 ani in grupul RTC, business-ul de peste 20 mil. euro al britanicilor de la Marks&Spencer, unul dintre cei mai importanti jucatori in retailul de fashion. Dupa ce la inceputul anilor 2000 privea brandul drept unul exclusivist, in prezent spune ca cele sase magazine din Romania reprezinta o optiune accesibila romanilor, fapt demonstrat si de cresterea cu doua cifre a valorii bonului de cumparaturi.  Sorin Stancu, 40 de ani, a preluat conducerea Marks&Spencer in anul 2012, iar in prezent coordoneaza operatiunile celor 18 magazine detinute de britanici in sase tari din zona Balcanilor, scrie Wall-Street.ro

Francezii de la Expur au ajuns la afaceri de 254 mil. euro, recordul ultimilor sapte ani. Brandul Bunica incepe sa conteze

Producatorul de uleiuri vegetale Expur, filiala locala a Sofiproteol, cel mai mare grup de agrobusiness francez, a ajuns la afaceri de 254 mil. euro, cu 14% peste rezultatul din 2012, ritmul fiind cu o treime mai mic decat cel din anul precedent.  Cifra de afaceri de anul trecut a Expur este cea mai mare din ultimii sapte ani, compania inregistrand cres­­teri in fiecare din ultimii cinci ani, arata ZF.

Auchan angajeaza in toata tara

Lantul de hipermarketuri Auchan angajeaza sute de persoane in toata tara, conform mai multor anunturi postate pe ejobs.ro. Astfel, Auchan angajeaza 50 de lucratori comerciali in Bacau, Baia Mare, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova,  Deva, Galati, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Satu Mare, Sibiu, Timisoara si Targu Mures. Auchan cauta pentru aceste posturi persoane dinamice, comunicative, care au o experienta minima in domeniul comercial. Pe gandul.info aflati care este ultima zi in care pot fi depuse CV-uri.

Facebook cumpara Titan Aerospace pentru 60 milioane dolari

Facebook va cumpara producatorul de drone Titan Aerospace pentru 60 de milioane de dolari, surse au declarat pentru CNBC. Dronele solare produse de aceasta companie pot zbura pana la cinci ani fara a trebui sa aterizeze pe pamant. Intelegerea este parte a ambitiei Facebook de a oferi acces la internet peste tot in lume, mai ales in zonele inaccesibile.

Obama cauta 100 de miliarde de dolari in noi taxe pentru multinationale

Obama a propus strangerea a aproximativ 100 miliarde dolari in venituri, in urmatorul deceniu, prin noi taxe si restrictii impuse multinationalelor americane. Schimbarile sunt incluse in planul sau de buget pentru anul fiscal 2015, transmite Bloomberg.