"Dupa 1990, s-au pus in functiune 11 statii. S-au schimbat lucrurile, pana acum s-au dat cu taraita banii. Nu cred ca vor fi nebuni care sa spuna ca nu mai dau bani la metrou", a declarat Gheorghe Udriste, directorul Metrorex, intr-un interviu pentru ZF.

In urma unor investitii totale de 8,5 miliarde de euro, harta metroului din Bucuresti va semana din ce in ce mai mult cu cea a unei capitale europene precum Paris sau Bruxelles.

Deocamdata Metrorex, compania din subordinea Ministerului Transporturilor care se ocupa de reteaua de transport subteran din Bucuresti, nu are ca surse de finantare sigure decat 2 miliarde de euro, insa directorul Gheorghe Udriste sustine ca nu vor exista "nebuni" care sa spuna ca nu vor mai da bani la metrou, avand in vedere necesitatea sa.

Reteaua de metrou din Bucuresti, compusa in prezent din patru magistrale, va avea in urmatoarele doua decenii inca cinci linii noi, precum si extinderi ale magistralelor deja existente, potrivit directorului Metrorex, Gheorghe Udriste.

Citeste continuarea pe www.zf.ro.