Astfel, o cartela de metrou cu doua calatorii costa 4 lei, iar o cartela cu 10 calatorii, 10 lei.

Pretul abonamentelor lunare cu 62 de calatorii a crescut la 35 lei, iar in cazul in care nu exista limita de calatorii pretul este de 50 lei.

Un abonament saptamanal cu numar nelimitat de calatorii costa 15 lei, iar un abonament de o zi, 6 lei.

"Raman neschimbate tarifele la abonamentele lunare si saptamanale cu numar nelimitat de calatorii", precizeaza Metrorex, intr-un comunicat.

Operatorul retelei de metrou arata ca in acest an raportul dintre subventia necesara si cea alocata pentru acoperirea cheltuielilor de intretinere si reparatii la instalatiile din metrou si la materialul rulant depaseste 126%, rezultand un deficit de finantare de circa 90 milioane lei, si ca de la ultima majorare a tarifelor, din septembrie 2010, preturile de consum au crescut cu peste 5%.

Metrorex da, totodata, exemple de orase unde calatoria cu metroul este mult mai scumpa.

"Prin comparatie cu alte administratii de metrou pretul actual la calatoria cu metroul din Bucuresti este de circa 30 euro centi / calatorie, fata de alte administratii de metrou in care pretul cel mai scazut la calatoria cu metroul este peste 1 euro / calatorie (exemple: Budapesta - 1 euro, Barcelona - 1,35 euro, Madrid - 2 euro, Berlin - 2,10 euro, Londra - 4,7 euro)", se mentioneaza in comunicat.

Ultima majorare de preturi operata de Metrorex a avut loc in septembrie 2010, cand tarifele au urcat cu aproximativ 8%.