Cele doua poduri peste dunare vor fi construite intre Turnu Magurele (Romania) - Nicopole (Bulgaria) si Calarasi (Romania) – Silistra (Bulgaria).

In sedinta comuna a Guvernelor Romaniei si Republicii Bulgaria din 24 aprilie s-a decis depunerea unui proiect privind elaborarea studiului de fezabilitate pentru podul Turnu Magurele-Nicopole, pentru obtinerea unei finantari pron programul INTERREG V-A Romania-Bulgaria 2014-2020.

In cadrul primului apel de proiecte, este disponibil un buget de 208,1 milioane de euro, cu termene de depunere 30 iunie 2015 (pentru proiecte de tip “soft”) si, respectiv, 30 septembrie (pentru proiecte de tip “hard”) pentru interventii in aria eligibila.

In sedinta comunca, cele doua guverne au discutat si despre Strategia Dunarii, ministrii roman si bulgar stabilind sa medieze intalniri intre autoritatile locale de pe o parte si de cealalta a granitei, pentru o mai buna coordonare a proiectelor care se inscriu in Strategia Dunarii.

Prin Programul Operational Regional, Romania si-a propus alocarea sumei de 439 de milioane de euro pentru cele 12 judete riverane Dunarii, fonduri destinate proiectelor care se inscriu in Strategia Dunarii.

In prezent, doua poduri leaga Romania de Bulgaria peste Dunare, respectiv Giurgiu-Ruse si Vidin-Calafat.