Sistemul informatic va inlocui achitarea tarifului de trecere cu oprire la bariera, soferii avand posibilitatea sa opteze pentru plata in afara statiei, in avans sau pana la ora 24:00 a zilei urmatoare, potrivit CNADNR. Daca nu se achita tariful de trecere pana la ora 24:00 a zilei urmatoare trecerii, actiunea va fi marcata drept posibila contraventie.

Optiuni de achitare:

- prin SMS transmis la un numar scurt;

- prin achitarea tarifului de trecere prin reteaua de parteneri autorizati ai CNADNR;

- prin utilizarea cardului bancar, in urma configurarii unui cont intr-un portal web

- printr-o aplicatie pentru mobil puse la dispozitie de CNADNR. 

"Astazi, 16.03.2015, au fost efectuate teste operationale partiale ale functionalitatii viitorului sistem electronic de colectare a tarifului de trecere a podurilor dunarene, in zona AI Fetesti de pe Autostrada A2, Bucuresti - Constanta. Imi doresc ca incepand din aceasta vara, cat si in viitor sa nu se mai creeze ambuteiaje pe A2, in dreptul statiei de taxare de la Fetesti –Cernavoda. Credem ca pana la 1 mai vom reusi implementarea intregului sistem – tehnic, economic, legislativ - necesar colectarii electronice a tarifului de trecere a podurilor de la Fetesti - Cernavoda", a declarat directorul general al CNADNR.

Faza initiala a lucrarilor a implicat introducerea sistemului de recunoastere automata a numerelor de inmatriculare, printr-o serie de camere video pozitionate in agentia de incasare atat in punctul de intrare, cat si la iesire pentru a asigura identificarea si clasificarea conform categoriei din care face parte fiecare vehicul, precum si realizarea marcajelor rutiere, aceasta etapa fiind finalizata. 

CNADNR mentioneaza ca aceste camere video identifica trecerea, aplicand o marca temporara si coordonatele GPS.