Chiar daca aerogara si-a dublat numarul de ghisee, reprezentantii companiilor de zbor ii roaga pe pasageri sa se prezinte cu 3 ore inainte de imbarcare, ca sa nu piarda avionul.

Este foarte aglomerat la Otopeni, in special dimineata intre 4 si 8, cand companiile low-cost isi programeaza cele mai multe zboruri. Daca aveti ghinonul sa decolati in acest interval trebuie sa aveti multa rabdare.

Valentin Iordache, purtatorul de cuvant al Companiei Aeroporturi Bucuresti:" Pe fondul cresterii amenintarii teroriste in Europa s-au modificat procedurile de control de frontiera, acestea au fost inasprite si durata controlului pentru o singura persoana a crescut foarte mult fata de anii trecuti."

Politistii trebuie sa scaneze fiecare act in parte. Pe de alta parte si traficul de pe aeroport a crescut cu 16% fata de anul trecut. Pana la sfarsitul lui 2016 vor trece pe la noi 10 milioane de pasageri.

Cosmin Pestesan, Directorul Companiei Aeroporturi Bucuresti: "Pe punctul de iesire din tara unde sunt cozile care cauzeaza in general pierderea aeronavelor au fost suplimentate numarul de posturi de frontiera de la 14 la 18. Astazi vom ajunge la un numar de 20."

In plus, autoritatile vor sa imparta zborurile companiilor uniform. Pana atunci, reprezentantii companiilor va recomanda sa va faceti check-in online si sa va prezentati cu 3 ore inainte de decolare. Sa nu pierdeti timpul cu rudele prin aeroport, iar daca faceti check-in pe aeroport, sa mergeti rapid la controlul de securitate si de frontiera.