"Atunci cand informatia va fi transparenta pentru toti investitoii din piata, vom realua tranzactionarea pentru aceste titluri", a declarat Alin Barbu, directorul general al BVB, citat de Mediafax.

Titlurile au fost suspendate la inceputul sedintei conform unui articol care prevede mentinerea unei piete ordonate si asigurarea accesului egal la informatia necesara deciziei de a investi.

Presedintele Consiliului Concurentei va prezenta marti, intr-o conferinta de presa programata pentru ora 13.00, concluziile investigatiei pe piata carburantilor.

Consiliul Concurentei investigheaza cele mai mari sase companii petroliere din Romania, respectiv OMV, Petrom, Rompetrol, MOL, Agip si Lukoil, avand suspiciuni ca acestea s-au inteles in 2008 sa retraga de pe piata un sortiment de benzina.

Potrivit presedintelui Consiliului Concurentie, raportul de verificare recomanda amendarea companiilor, dar fara a propune sanctiunile maxime permise de lege, adica o amenda in cuantum de 10% din cifra de afaceri.