"Admite cererea. Dispune suspendarea executarii Deciziei 2/14.02.2011 pana la pronuntarea instantei de fond. Cu recurs in termen de 5 zile de la comunicare", se precizeaza pe site-ul Curtii de Apel Bucuresti.

In 14 februarie, intr-o sedinta a Consiliului Concurentei, Orange a fost amendata cu 34,8 milioane de euro, iar Vodafone cu 28,3 milioane de euro, reprezentand putin peste 3% din cifra de afaceri a operatorilor in 2010.

Investigatia CC a fost declansata in anul 2006, ca urmare a unei plangeri depusa de Netmaster Communications SRL si are ca obiect un posibil abuz de pozitie dominanta savarsit de catre Orange, Vodafone si Romtelecom pe piata serviciului de terminare a apelurilor la puncte fixe/mobile in propria retea publica de telefonie.

Netmaster Communications a reclamat faptul ca o parte dintre apelurile internationale ale clientilor sai fusesera blocate de Orange, Vodafone si Romtelecom.

"Practic, Orange si Vodafone au solicitat Netmaster un tarif de interconectare de 0,15-0,18 dolari/minut, fata de un nivel maxim impus de autoritatea de reglementare de 0,10 dolari/minut", a spus Chiritoiu.

Potrivit informatiilor din 2006, marii jucatori telecom ar fi blocat apelurile pe fondul unor suspiciuni de frauda din partea operatorilor alternativi, respectiv ar fi suspectat ca acestia schimbau identitatea apelurilor terminate in retelele Orange, Vodafone si Romtelecom astfel incat sa castige mai multi bani.

"In cazul Romtelecom, ancheta este in curs de finalizare, chiar daca cele doua entitati au anuntat, la mijlocul anului 2006, ca s-a ajuns la o intelegere amiabila. Chiar daca s-a ajuns la o intelegere amiabila, o investigatie declansata de Consiliul Concurentei isi continua cursul. In curand, Consiliul Concurentei va anunta decizia luata in cazul Romtelecom", a explicat Chiritoiu.

In prezent, Netmaster Communications nu mai exista, fiind radiata (fuziune prin absorbtie), iar ultima inregistrare la Oficiul National al Registrul Comertului (ONRC) este data din 30 septembrie 2008.

In 2007, conform ultimelor date transmise de societate catre ONRC, Netmaster Communications a consemnat o cifra de afaceri de 8,98 milioane de lei si un profit brut de 27.042 lei.

Societatea a fost achizitionata de New Com Telecomunicatii, care si-a vandut la randul sau baza de clienti catre RCS&RDS si Romtelecom, pe fondul unor probleme financiare generate de recesiune.