Preturile de acum ar putea sa ni se para mici anul viitor.

"Daca BNR nu tine euro pe loc, daca barilul se scumpeste, am putea sa avem marea surpriza, chiar la inceputul anului viitor ca pretul sa depaseasca 6,5 lei sau sa ne ducem chiar la 7", a declarat Ion Tache, presedinte Asociatia Benzinarilor Independenti.

Acest lucru se intampla pentru ca marile companii petroliere s-ar fi inteles si au fixat tarifele, sustin surse apropiate anchetei desfasurate de Consiliul Concurentei. Presedintele institutiei confirma ca o parte a investigatiei a fost deja terminata, dar nu intra in detalii.

"Cazul a fost terminat de noi, a fost trimis Comisiei Europene. Sunt mai multe suspiciuni de intelegere", a spus Bogdan Chiritoiu, presedinte Consiliul Concurentei.

Ancheta dureaza de aproape sase ani, timp in care cele mai mari companii au fost vizitate de inspectorii Consiliului Concurentei.

"Vedem ce va zice Comisia Europeana, dar eu cred ca va fi o gluma nereusita, pentru ca toate argumentele noastre sunt in defavoarea acestei investigatii. Avem o oarecare voce pentru a ne spune parerea si argumentul", a declarat Constantin Tampiza, reprezentant companie petroliera.

Pana sa avem rezultate finale, cert este doar ca Romania are cea mai scumpa motorina din Europa de Est.

Mai mult, desi in ultima luna pretul petrolului a scazut permanent, companiile au uitat sa faca ieftiniri la pompa.