Pasajul, primul de acest fel in Romania, porneste direct din statia de metrou si are doua iesiri - pe esplanda sud a Sun Plaza, precum si direct in interiorul centrului comercial, scrie Mediafax.

"Proiectul a implicat o investitie de trei milioane de euro si constructia a durat un an si jumatate. Din partea Metrorex am primit sprijin tehnic si am colaborat inclusiv pentru amenajarea caii de acces dinspre metrou", a declarat Michael Richard, general manager al companiei EMCT, dezvoltatorul mall-ului Sun Plaza, potrivit Ziarului Financiar.

Pasajul trece pe sub Soseaua Oltenitei, iar la capatul dinspre mall au fost amenajate 15 spatii comerciale.

"Pasajul este gata cam de o luna, dar am vrut sa il inauguram odata cu cinematograful, care va fi deschis in weekend", au mai spus reprezentantii Sun Plaza. Pe de alta parte, in ultimii cinci ani primaria nu a finalizat niciun pasaj pietonal nou in Capitala.

Vineri, va fi inaugurat un complex Cinema City in cadrul Sun Plaza, cu 15 sali de cinema, dupa ce a fost deschis zilele trecute clubul Oxygen, pe 2.000 de metri patrati, cu biliard, bowling si loc de joaca pentru copii.

Centrul comercial din zona Piata Sudului din Capitala, deschis la 25 februarie, a atras investitii de 200 milioane de euro.

Proiectul este dezvoltat de EMCT, inregistrata in Romania si controlata de doi oameni de afaceri francezi, iar investitorul este Sparkassen Immobilien, parte a grupului austriac Erste Bank.