"Avand in vedere anul dificil pe care il parcurgem, asteptarile de vanzari pe termen scurt nu sunt unele foarte mari. Sunt insa convinsa de faptul ca decizia de a deschide Debenhams in cel mai nou mall din sudul Capitalei va deveni profitabila pe termen lung, odata cu maturizarea mall-ului ca destinatie de cumparaturi, in maximum 1-2 ani", a declarat, luni, in comunicat, directorul executiv al divizia de fashion Rafar, Ramona Stanciulescu.

Noul magazin are o suprafata de 1.000 de metri patrati si va vinde articole de imbracaminte, incaltaminte si accesorii pentru femei, barbati si copii.

Investitia pentru deschiderea magazinului din Sun Plaza Bucuresti se ridica la aproximativ 700.000 euro.

Unitatea din Sun Plaza este al saptelea magazin Debenhams din Romania, de la intrarea brandului pe piata in 2007. Rafar opereaza si un magazin Debenhams in Republica Moldova.

La inceputul acestui an, RTC Holdings a primit dreptul de franciza pentru magazinele de imbracaminte Debenhams in 11 state din Europa Centrala si de Est, in urma unui acord cu retailerul britanic.
RTC vrea deschida, prin divizia de fashion Rafar, 3-5 magazine in acest an si peste 100 in urmatorii zece ani.

Rafar are o retea de 27 magazine si detine drepturi de franciza si reprezentare pentru marcile Debenhams, Aldo, Olsen, Mandarina Duck, Sacoor Brothers, Kanz, Pablosky, Toi&Moi, Forever 18, Bijoux Terner, J.Press, Bally, Bruno Magli si Fratelli Rossetti.