"Flota Blue Air va fi in continuare modernizata si va creste numarul de aeronave in viitorul apropiat. Este un business plan asumat in cadrul procedurii de licitatie", a declarat, intr-o conferinta de presa, directorul general al companiei, Gheorghe Racaru.

Compania a mai anuntat ca viitorii actionari vizeaza, printre altele, consolidarea brand-ului, pastrarea afacerilor in 2013 la nivelul de anul trecut si un avans de 3-5% a rulajului in urmatorii doi ani, cresterea gradului de incredere in operatiunile efectuate de companie si investitii in specializarea celor peste 400 de angajati.

Firma Airline Management Solutions, infiintata in urma cu o luna de patru actionari romani, a preluat fondul de comert al Blue Air, printr-o tranzactie in suma de 30 milioane de euro, care include asumarea unor obligatii de 28 milioane de euro, potrivit unui comunicat al operatorului low-cost.

Racaru a afirmat ca viitorii actionari i-au solicitat sa ramana in functia de director general al operatorului aerian.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Airline Management Solutions a fost infiintata pe 17 aprilie si are ca actionari patru persoane fizice din Bucuresti, respectiv Teodor Cristian Rada (33%), Marius Mihail Puiu (33%), Tudor-Zamfir Constantinescu (17%) si Luciana Paunescu (17%).

Potrivit Linkedin, Luciana Paunescu detine Blue Air Travel si a fost director executiv la Maxitours Belgia, care are in oferta diverse destinatii din Romania.

Administratorul Airline Management Solutions, Tudor-Zamfir Constantinescu, este fost pilot la Blue Air si locuieste la Bruxelles, potrivit profilului sau pe Facebook. De asemenea, Teodor Cristian Rada a fost pilot la Blue Air, potrivit profilului sau pe google+.

Directorul general al Blue Air a afirmat ca Airline Management Solutions este o companie cu capital 100% romanesc, iar cei patru actionari au o vasta experienta in domeniul aviatiei si in turism, doi dintre acestia fiind piloti care opereaza si in prezent pe aeronavele Blue Air.

Tranzactia consta in transferul operatiunilor companiei Blue Air (fondul de comert, care include brandul Blue Air, know-how-ul si platforma de vanzare, nu si activele imobilizate ale companiei), precum si preluarea unor obligatii de 28 milioane euro, din care 24 milioane euro reprezinta bilete platite in avans de catre 276.000 de pasageri.

Andrei Cionca, fondatorul Casei de Insolventa Transilvania (CITR), coordonatorul Comisiei de negociere pentru vanzarea Blue Air, a afirmat vineri, intr-o conferinta de presa, ca Airline Management Solutions este inregistrata in Romania, are actionariat romano-belgian si ca are licenta de zbor "intr-o tara", fara sa mentioneze care anume.

Compania Blue Air, cu afaceri de aproximativ 150 milioane euro anul trecut, opereaza zboruri cu opt aeronave. Anul trecut compania a transportat circa 1,5 milioane de pasageri, avand un grad de ocupare de 92%.