"Membrii Adunarii Generale a Actionarilor din cadrul Societatii Comerciale de Transport cu Metroul Bucuresti Metrorex SA au luat act de renuntarea la contractul de mandat pentru functia de director general a domnului Aurel Radu. Demisia acestuia este urmarea discutiilor recente avute cu ministrul Transporturilor, Ioan Rus", a anuntat Ministerul Transporturilor, intr-un comunicat.

Ministerul nu a comunicat motivele demisiei. Aurel Radu conduce Metrorex din anul 2012.

Presa a relatat ca procurorii DNA au facut recent perchezitii la Metrorex, fiind suspectate fapte de coruptie in cazul licitatiei prin care compania vrea sa cumpere peste 50 de trenuri de metrou, si ca din alte vagoane, cumparate deja, cad suruburi si lipsesc piese, situatia fiind si in atentia SRI.

Compania Metrorex, care vrea sa majoreze tarifele la sfarsitul acestei luni si sa elimine abonamentul de 62 calatorii, pastrand abonamentul lunar nelimitat, mai scump, generand proteste, a pregatit pentru acest an cheltuieli mai mari cu bonusurile angajatilor si contractul de mandat al directorilor.

Conform bugetului de venituri si cheltuieli pe acest an al companiei, aprobat de Guvern si publicat luni in Monitorul Oficial, numarul de angajati la finele anului va scadea usor, la 4.218 persoane de la 4.224 la sfarsitul anului trecut, dar vor creste cheltuielile cu salariile (de la 207,1 milioane lei la 211,6 milioane lei) si bonusurile acestora (de la 12,3 milioane lei la 14,6 milioane lei).

Si castigul mediu lunar pe salariat a fost estimat in crestere, de la 4.439 lei la 4.537 lei. Cheltuieli mai mari au fost calculate si pentru contractul de mandat al conducerii, de la 513.000 lei la 713.000 lei.