Pasagerii pot verifica modificarile orelor de plecare efectuate de Lufthansa pe site-ul oficial al companiei.

14.000 de pasageri au fost redirectionati catre alte zboruri si trenuri sau si-au anulat calatoria. Insa un numar nedeterminat de persoane aflate in tranzit ar fi urmat sa petreaca noaptea in aeroportul din Frankfurt pe paturi puse la dispozitie de companie. 

Sindicatul pilotilor Cockpit a anuntat joi o greva in cadrul companiei germane Lufthansa pentru vineri, intre 17.00 si 23.00, pentru zborurile de lung si mediu curier cu plecare din Frankfurt. 

Lufthansa precizase ca ar putea anula preventiv unele zboruri, incepand de la 15.30, si ca ar intentiona, incepand de la 17.00, sa suprime aproape toate legaturile interne si intraeuropene. 

Compania a promis sa "faca totul pentru a limita consecintele grevei" pentru clientii sai. 

De mai multe luni, sindicatul duce o batalie cu privire la conditiile de plecare in preretragere. 

Motivul pentru care pilotii de la Lufthansa au decis sa intre in greva este legat de conditiile de pensionare. Lufthansa a anuntat ca varsta de pensionare pentru piloti va fi crescuta de la 55 la 60 de ani. De asemenea, compania a decis ca nu va mai acoperi cheltuielile presupuse de pensionarea anticipata pentru pilotii angajati la Lufthansa dupa data de 1 ianuarie 2014, acestea urmand sa fie suportate de catre angajati.

Sindicatul pilotilor a anuntat ca se va intoarce la masa negocierilor atunci cand compania va face o oferta imbunatatita in ceea ce priveste conditiile de pensionare.

"Lufthansa regreta ca sindicatul pilotilor nu se jeneaza sa afecteze traficul aerian intr-o perioada de varf, la finalul vacantei de vara", se arata intr-un comunicat de presa al companiei aeriene.

Lufthansa transfera operarea zborurilor pe distante mici catre Germanwings, in afara aeroporturilor din Frankfurt si Munchen, pentru a taia costurile si a creste profitul operational la 2,65 miliarde de euro pana in 2015.
a
La 28 august, pilotii filialei cu preturi mici a Lufthansa, Germanwings, au organizat o greva de sase ore care, potrivit conducerii, a impiedicat "aproximativ 15.000 de pasageri" sa se imbarce pentru zborul lor.

O greva de trei zile a pilotilor Lufthansa, la inceputul lui aprilie, a determinat anularea a mii de voturi, provocand grupului pierderi de 60 de milioane de euro.