Operatorul aerian irlandez a informat că va zbura cu aproximativ 40% din capacitatea folosită în sezonul de iarnă din 2019, faţă de planul iniţial de 60%.

De asemenea, Ryanair se aşteaptă să transporte 38 de milioane de pasageri în anul financiar care se va încheia la 31 martie 2021. În anul financiar 2020, compania a transportat 149 de milioane de pasageri.

Estimarea pentru acest an ar putea fi înrăutăţită dacă sunt introduse noi restricţii de călătorii şi măsuri de izolare, a afirmat directorul general al Ryanair, Michael O'Leary, potrivit Agerpres.

Ryanair va închide bazele sale din Cork, Shannon şi Toulouse pe durata sezonului de iarnă, dar ar urma să menţină 65% din rutele sale, cu frecvenţă redusă.

Directorul general al Ryanair a afirmat că regretă profund reducerea capacităţii, dar a fost forţat să adopte această măsură "deoarece guvernele au gestionat greşit călătoriile aeriene din UE".

El a adăugat: "Este inevitabil, ţinând cont de amploarea reducerii capacităţii, ca unii angajaţi să intre în concediu fără plată, alţii să lucreze mai puţine ore şi să aibă salariile reduse, dar vom evita concedierile masive".

Operatorii aerieni din Europe susţin că lipsa unui sistem de restricţii coordonat şi a unor reglementări comune de carantină afectează redresarea industriei aeriene, afectată semnificativ în urma pandemiei.

Preţul biletelor va fi de asemenea "redus semnificativ", a anunţat recent şeful Ryanair, care se aşteaptă ca sezonul de iarnă din 2020 "să fie un eşec".

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, opera 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Bucureşti şi Craiova.