Noua rută va fi inclusă în orarul de vară de anul viitor și va fi operațională din 28 martie 2021, de două ori pe săptămână, potrivit unui comunicat al companiei.

Pentru a marca lansarea noii rute, Ryanair vine și cu o promoție, valabilă doar pe 29 iulie, până la miezul nopții.

Astfel, pentru zborurile rezervate pentru călătorii în lunile aprilie și mai, anul viitor, biletele pentru un singur segment pot fi achiziționate cu 29,99 euro.

La începutul lunii, și operatorul aerian Wizz Air a anunţat lansarea rutei Bucureşti-Palma de Mallorca, începând din data de 9 august 2020, cu zboruri de două ori pe săptămână. Potrivit unui comunicat al companiei, pasagerii să rezerve bilete cu preţuri de la 139 de lei fie pe site-ul propriu al operatorului, fie prin aplicaţia pentru mobil dedicată.

Compania aeriană low-cost Ryanair a raportat luni pierderi trimestriale mai reduse decât estima şi a precizat că este imposibil să spună dacă va înregistra profit anual, din cauza impactului pandemiei cu coronavirus.

În perioada aprilie - iunie 2020 operatorul aerian irlandez a avut pierderi după taxe de 185 milioane de euro (216,54 milioane de dolari), primele pierderi înregistrate vreodată în trimestru, dar mai reduse decât previzionau analiştii - 232 milioane de euro.

În trimestrul doi din 2019 Ryanair raportase un profit de 243 milioane de euro.

Numărul pasagerilor a scăzut cu aproximativ 99% în trimestrul doi, care a fost "cel mai dificil din istoria de 35 de ani a Ryanair", se arată într-un comunicat al companiei.

Veniturile au înregistrat un declin de 95%, la 125 milioane de euro, în timp ce costurile au scăzut cu 85%, a informat Ryanair.

Vineri, acţiunile Ryanair au închis la 10,91 euro, iar anul acesta au scăzut cu 25%, un declin mai accentuat decât al rivalei low-cost Wizz Air, de doar 11%.

În mai, Ryanair anunţase că va renunţa 3.000 de angajaţi în Europa.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Bucureşti şi Craiova.