Intrebat daca s-a format comisia pentru achizitionarea unor avioane pentru demnitari, premierul a raspuns: "Da, cu un reprezentat al Administratiei Prezidentiale, al Guvernului. Conform legii care e in vigoare de mult timp, nu e de acum, in masura in care avem un avion sau mai multe avioane oficiale, pot fi folosite de catre presedinte, prim-ministrul, presedintele Senatului si la Camerei si vom negocia cu cei de la TAROM, nu cumparam din alta parte, ci cu cei de la Tarom achizitionarea unei aeronave care sa serveasca ca si aeronava de protocol".

Ponta a precizat ca va fi vorba despre o aeronava "normala", si nu una transatlantica.

Premierul Victor Ponta a semnat miercuri decizia de constituire a Comisiei Interministeriale pentru negocierea achizitionarii unei aeronave, a produselor si serviciilor aferente in scopul constituirii unei capabilitati destinate executarii zborurilor speciale.

Din comisie mai fac parte alte noua persoane, acestea reprezentand institutii precum Administratia Prezidentiala, SRI, SIE, MApN, Ministerul Finantelor, Cancelaria Primului-Ministru, RAAPPS, MAE si Autoritatea Aeronautica Romana.

Premierul Victor Ponta a declarat, pe 11 mai, ca exista discutii despre achizitionarea unei aeronave oficiale si a precizat ca se va forma un grup de lucru comun Administratie Prezidentiala - Guvern - SPP - Ministerul Apararii, care urmeaza sa avanseze o propunere pe acest subiect atat lui, ca prim-ministru, cat si presedintelui.