"M-am vazut si am discutat si la nivel politic cu CEO-ul de la Qatar Airways, informandu-l despre dorinta noastra de a lista Aeroportul Bucuresti - Otopeni, de a restructura si a salva TAROM-ul. (...) Bucurestiul e unul dintre aeroporturile din regiune care s-a dezvoltat cel mai mult, dar are nevoie in continuare de investitii, pentru ca deja incepe si isi atinge limitele de infrastructura. (...) Vreau sa procedam cat mai repede la o listare, care inseamna capital privat care va ramane in companie (...) pentru a se extinde aeroportul. Si, la pachet cu aeroportul, care inseamna sigur servicii pentru toate companiile care opereaza zboruri la Bucuresti, cautam un partener pentru TAROM", a anuntat Ponta, la Doha. 

Ponta crede ca principalul investitor poate fi una dintre companiile din regiunea Golfului, deoarece "companiile europene au propriile lor probleme si nu sunt dornice sa investeasca in TAROM".

Intrebat daca se gandeste la un actionariat strain minoritar sau majoritar in cazul acestei oferte, Ponta a raspuns:

"Ramane sa negociem. Din punctul meu de vedere, orice varianta in care TAROM e salvat este o varianta buna. Majoritar, minoritar, orice... Pentru ca, daca va uitati in jurul nostru, Malev-ul s-a inchis, Bulgaria s-a inchis, Air Serbia o duce greu (...), deci e perioada de reasezare pe piata aviatica mondiala".

Premierul va face oferte similare si companiilor aeriene Emirates si Etihad, reamintind ca a discutat deja si cu  Turkish Airlines. 

Victor Ponta a mai spus si ca vor fi doua curse zilnice Bucuresti - Doha.