Administratorii Tarom, aflati in functie in postura de interimari, si-au dat demisia la inceputul lunii martie, dupa ce Ministerul Transporturilor, proprietarul companiei, a stabilit componenta viitorului Consiliu de Administratie, a declarat pentru Mediafax directorul general al operatorului aerian, Christian Heinzmann. 

CA al Tarom a fost condus, din mai 2014, de fostul sef al Directiei de privatizare din Departamentul pentru Energie Gabriel Dumitrascu. 

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, declara la 10 martie ca Tarom este singura companie cu probleme mari din subordinea institutiei pe care o conduce si ca este pregatit sa caute "cu disperare" oameni capabili sa puna in practica un program de restructurare a operatorului aerian. 

"La Tarom avem o problema. Nu va ascund, pentru ca pana la urma nu are sens de ascuns nimic, saptamana aceasta ar trebui sa facem AGA si CA. Am discutat pana acum cu cei propusi pe 109 (OUG 109/ 2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, n.r.) pentru membri ai Consiliului de Administratie si cei care ar putea fi potentiali presedinti ai Consiliilor de Administratie. Primii trei propusi, toti m-au refuzat. Azi am avut discutii cu ultimul", a afirmat Rus. 

Ministrul Transporturilor afirma la finele lunii noiembrie ca Tarom a raportat rezultate pozitive in 2014, dar nu beneficiaza de "cel mai fericit" management, o parte din sindicate "sunt in contrasens" si va fi necesara restructurarea companiei. 

Operatorul aerian de stat a in­cheiat anul trecut cu pierderi de 119 milioane de lei, in scadere cu 8% fata de 2013, iar pentru 2015 estimeaza un rezultat negativ de 8 milioane de lei, potrivit informatiilor transmise catre ZF de Ministerul Transporturilor.