Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi a sedintei de marti a Executivului, dar premierul a decis amanarea acestuia pentru saptamanile urmatoare, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, scrie Mediafax.

Conform proiectului, datoriile inregistrate de CFR SA la finele anului trecut catre bugetul consolidat si fondul de risc, de 3,99 miliarde lei (aproximativ 917 milioane euro), vor fi anulate prin conversia in actiuni.

Stergerea datoriilor va fi efectuata prin derogare de la legislatia actuala care reglementeaza datoria publica.

La 31 decembrie 2011, compania prelimina datorii catre bugete si Fondul de risc de 3,99 miliarde lei, din care 2,06 miliarde lei reprezinta penalitati si majorari pentru neplata sau plata cu intarziere.

Avand in vedere ca CFR SA este singura companie din Romania care administreaza infrastructura feroviara, Guvernul considera ca acordarea unui sprijin financiar nu reprezinta ajutor de stat.

CFR SA se afla pe lista companiilor monitorizate de Fondul Monetar International (FMI), iar neadoptarea acestei masuri in regim de urgenta ar impiedica indeplinirea obiectivelor stabilite in acordul cu institutia financiara internationala, se mentioneaza in proiect.

Un proiect similar a fost lansat la mijlocul lunii ianuarie, prin care urmau sa fie sterse in acelasi mod datoriile CFR SA, care insumau insa atunci 4,5 miliarde lei.