Harta Romaniei s-a colorat in portocaliu si galben, de cod. Capitala, blocata de restul tari. Zeci de drumuri nationale inchise. Ati ramas blocati in mijlocul nametilor, aveti imagini sau povesti inedite din ultimele ore?

Situatia curselor aeriene pe Aeroportul Otopeni

Situatia curselor aeriene pe Aeroportul Baneasa

Pe Aeroportul Baneasa, intarzierile au fost atat de mari, incat a fost suspendata interdictia de zbor dupa ora 22.00. Teoretic, avioanele au putut asadar sa decoleze si sa aterizeze pana tarziu in noapte, dar viscolul le-a dat mari batai de cap pilotilor.

Din cauza conditiilor meteo exceptionale de pe aeroporturile de la marginea Capitalei, in special vant de forfecare, au fost anulate mai multe curse, iar avioanele care trebuiau sa aterizeze au fost redirectionate spre Timisoara, Constanta si Sofia.

Doua curse, de Dubai si Tel Aviv, care ar fi trebuit sa ajunga in Bucuresti miercuri seara, au aterizat in Constanta. Pasagerii nu au fost debarcati, au ramas in avioane urmand ca aeronavele sa decoleze spre Capitala atunci cand conditiile meteo o vor permite.

Si pe aeroportul din Timisoara au ajuns curse cu destinatia Bucuresti. Aici companiile aeriene au decis sa-i urce pe pasageri in autocare, ca sa-i duca in Capitala.

Este haos pe tabelele aeroporturilor din intreaga tara. Totul din cauza vremii nefavorabile, dar si a curselor intarziate sau deviate, care au dat programul peste cap.

Pe aeroportul din Timisoara a ajuns aseara si o cursa low-cost care venea de la Paris si ar fi trebuit sa ajunga la Baneasa. A fost mai intai trimisa la Sibiu, insa nici aici conditiile meteo nu au permis aterizarea. De la Sibiu aeronava a fost directionata catre Timisoara, de unde in final a decolat spre Capitala. Pe toate aeroporturile tarii se lucreaza la deszapezirea pistelor si se incearca tot posibilul ca zborurile sa fie onorate.

Citeste si:

Romania, blocata de nameti. Autostrazile A1, A2 si zeci de drumuri nationale, inchise de azi-noapte