Anca Boagiu a declarat, pe santierul DN 79 Arad - Oradea, aflat in reabilitare, ca in prezent in Romania sunt in executie lucrari de reabilitare pe 24 de drumuri nationale, insumand 2.300 de kilometri.

Ea a spus ca dupa ultimele vizite pe santiere are incredere ca firmele care au primit lucrarile isi vor asuma termenele de executie prevazute in contracte, astfel incat pana la inceputul anului 2013 lucrarile sa fie incheiate.

"As fi fost fericita daca erau respectate termenele initiale asumate prin contractele de executie. In egala masura, nu pot sa fiu fericita non stop, adica pot sa accept ideea ca s-a facut efort in ultima perioada. Toata bataia pe care au mancat-o constructorii si consultantii a condus la recuperarea unei bune parti din intarzierile pe contractele pe care le avem", a spus ministrul Transporturilor.

Boagiu a afirmat ca, pana la sfarsitul acestui an, 500 de kilometri din cei 2.300 aflati in executie vor fi finalizati.

Referitor la DN 79 Arad - Oradea, Boagiu a fost informata de catre constructorii de pe santier ca s-au finalizat 75 la suta din lucrari, iar santierul va fi inchis cel tarziu in luna mai a anului viitor.

Constructorii au spus ca folosesc aditivi speciali in mixtura asfaltica, astfel incat asfaltarea poate avea loc si pe timp de iarna.

Potrivit Biroului de Presa al Prefecturii Arad, in judet asfaltarea DN 79 a fost incheiata, astfel de lucrari continuand doar in judetul Bihor.

Citeste si:

Idei pentru miliardari. Cadourile pe care bogatii si le pot permite de Craciun

Ce este cardul virtual si cum il folosesti pentru platile online VIDEO