Desecretizarea veniturilor a fost făcută luni, după ce G4Media.ro a scris, duminică, despre faptul că Neaga şi-ar fi ascuns, în declaraţia de avere, veniturile încasate de la instituţia pe care o conduce, scrie News.ro.

Potrivit declaraţiei de avere, Neaga a câştigat anul trecut, din 7 mai, când a fost numit şeful CNAIR, 179.134 lei (38.000 euro).

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică seara, la Antena 3, că ia în calcul crearea unui departament pentru infrastructură care să funcţioneze în subordinea prim-ministrului României şi că ia în calcul eliberarea din funcţie a lui Narcis Neaga, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Întrebată dacă îl va elibera din funcţie pe Narcis Neaga, directorul CNAIR, premierul Viorica Dăncilă a declarat că ia în calcul acest lucru, având în vedere că nu s-a mai deschis circulaţiei niciun kilometru de autostradă, în România.

”Iau în calcul şi acest lucru, eliberarea din funcţie a domnului Neaga. Legat de autostrăzi, voi face un departament pentru infrastructură, pentru investiţii, în subordinea primului ministru. Pentru că văd că fiecare au venit cu promisiuni, au spus că facem 100 de kilometri, facem 60 de kilometri. Nu pot să îmi asum până nu voi face acest departament şi în fiecare săptămână membrii departamentului vor veni cu raportări asupra obiectivelor”, a declarta primul ministru.

Dăncilă a mai subliniat că acest nou departament va răspunde nu numai de autostrăzi, ci şi de alte proiecte mari, cum ar fi construcţia de spitale.

Narcis Neaga a fost numit la conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în 12 mai 2018. Neaga a mai ocupat poziţia de director general al CNADNR în perioada 2012 - 2015, companie care a fost reorganizată în 2016, sub Guvernul tehnocrat, şi redenumită Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Neaga a fost cercetat de DNA într-un dosar penal care avea ca obiect autostrada Sibiu - Orăştie, însă, pe 2 martie 2018, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis clasarea dosarului în care acesta a fost cercetat pentru abuz în serviciu în legătură cu un contract privind autostrada respectivă, pe motiv că faptele nu sunt prevăzute în legea penală, declarau, la acea vreme, surse judiciare, citate de Agerpres.