Serviciul care poate fi personalizat, in functie de solicitarile pentru rute, ore de circulatie, confort si conditii. Trenul poate fi format din diverse tipuri de vagoane, cu posibilitati de a beneficia in timpul calatoriei de servicii de dormit, cuseta, bar bistro, restaurant si alte optiuni suplimentare, a precizat CFR Calatori intr-un comunicat de presa.

"Desfasurarea unor evenimente intr-un tren in miscare poate conferi originalitate si succes multor actiuni de genul: conferinta de presa, eveniment de lansare a unui produs, diverse filmari sau reclame, organizare team building, petreceri private, revelioane sau pur si simplu inceputul unui pachet turistic «altfel»", se arata in comunicatul CFR Calatori.

In perioada ianuarie - septembrie 2012 au fost onorate 16 comenzi, fiind incheiate 11 contracte pentru transporturi in scop turistic si alte cinci pentru efectuarea de filmari in vagoane de catre diverse case de productie de film, fiind obtinute venituri de aproximativ 200.000 de euro.

Pentru anul 2013, CFR Calatori a primit deja cereri de la doua firme pentru realizarea mai multor programe de transport.

Trenurile Charter se compun pentru fiecare cerere in parte, in functie de numarul de persoane si serviciile cerute, fiind disponibile mai multe tipuri de vagoane de clasa I si clasa a II-a, precum si un vagon Bar Bistro, cu capacitate de 24 de locuri, potrivit cfrcalatori.ro.