Celebrul tren, care parcurge o data pe an ruta Paris – Istanbul, readucand in memorie traseul celui mai cunoscut tren european care pornea cu mai bine de 125 de ani in urma, de pe peronul Garii de Est din Paris, spre Istanbul, a sosit luni, la ora 14.20, in Bucuresti - Gara de Nord.

Trenul compus din vagoane selecte, confortabile si luxoase reprezinta o legenda fascinanta, plina de mister, care traverseaza istoria culturii si civilizatiei Europei unite.

In acest an, trenul tranziteaza Romania in perioada 2 - 10 septembrie, oprind luni dimineata, la Sinaia, unde pasagerii vor putea vizita castelul Peles si alte obiective turistice ale orasului, iar luni dupa-amiaza va ajunge in Bucuresti.

Orient Express se va intoarce de la Istanbul in 8 septembrie, urmand sa soseasca in Bucuresti Nord la ora 14.00. O zi mai tarziu, de la 10.50, isi va relua calatoria spre Budapesta, cu o oprire turistica de aproximativ cinci ore in Sinaia.

Firma Venice Simplon Orient Express organizeaza in fiecare an, incepand din 2000, calatoria cu acest tren special, pe ruta: Paris – Viena – Budapesta – Sinaia – Bucuresti – Varna – Istanbul – Bucuresti – Sinaia – Budapesta – Viena – Venetia.

O calatorie cu Orient Express pe segmentul Istanbul - Venetia costa, anul acesta, 10.540 de euro, iar in 2013 va ajunge la peste 14.000 de euro, potrivit preturilor afisate online.

SURSA FOTO: AFP PHOTO/MEDIAFAX