Cercetarea celor de la Skyscanner a fost realizata pe un esantion de 1.000 de pasageri. Acestia din urma au fost intrebati despre facilitatile de care ar vrea sa beneficieze in timpul zborurilor.

Rezultatele sunt cel putin interesante, scrie Business Insider. Si asta pentru ca, daca vreodata va exista o asemenea aeronava, dotata cu toate cerintele amintite in studiu, preturile biletelor vor creste vertiginios. In ceea ce priveste experienta zborului, aceasta va fi cu totul asta, recunoaste site-ul american.

Iata ce au spus respondentii, persoane care calatoresc frecvent cu avionul, ca le-ar placea sa gaseasca in interiorul aparatelor de zbor: capsule de dormit (pentru zborurile lungi, de peste sase ore ori pentru pasagerii obositi) – 20%, reducerea zgomotului de ambianta din timpul zborului (26%), dar si scaune care nu pot fi impinse de copiii agitati si plictisiti, situati in spate (8%).

Totodata, calatorii isi mai doresc o zona cu scaune in care sa poata folosi fara probleme telefoanele mobile (mai ales pentru mesaje), dar si tablete gratuite, pe care sa le poata folosi doar pe parcursul zborului (5%). 

Interesanta ar fi o zona destinata celor dispobibili din punct de vedere emotional, care calatoresc singuri si-si doresc sa socializeze, chiar sa-si gaseasca un potential partener. 4% dintre cei intervievati au raspuns ca le-ar placea asemenea locuri.

Printre „extravagantele” enumerate de catre cei 1000 care au participat la sondajul Skyscanner mai sunt: avioane supraetajate, iar etajele si plafonul aeronavei sa fie transparente, dusuri, un cocktail bar, dar si o zona izolata fonic pentru copiii mici si cei plini de energie.

Top 10 lucruri care ar alcatui AVIONUL PERFECT:

1.    Capsule de dormit – 20%;

2.    Zona destinata copiiilor, izolata fonic de restul sectiunilor din aeronava – 18%;

3.    Scaune rezistente la loviturile copiiilor - 8%;

4.    Zona unde telefoanele mobile pot ramane deschise pentru mesaje – 8%;

5.    Tablete gratuite, pentru distragerea atentiei pe timpul zborului – 5%;

6.    Etaje si plafon transparente – 5%;

7.    Zona cu scaune pentru cei singuri, dornici sa-si faca noi prieteni si relatii – 4%;

8.    Bai cu dusuri – 4%;

9.    Cinema – 3%;

10.    Cocktail bar – 2%.