Contractul pentru lotul 3, cu o lungime de 12,4 km, a fost atribuit asocierii italiene Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d’Acqua si are o valoare de 420,5 milioane lei, fara TVA. Al patrulea tronson al autostrazii, de 16,3 km, va fi construit de PORR Construct - PORR Bau (Austria) in baza unui contract de 470 milioane lei, fara TVA. Finantarea este asigurata din fonduri europene (85%) si bani de la bugetul de stat, potrivit Mediafax.

Durata de executie a lucrarilor este de 22 de luni, incluzand patru luni pentru proiectare, iar perioada de garantie este de patru ani.

Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a anuntat saptamana trecuta ca acordurile pentru cele doua loturi pot fi semnate, dupa respingerea unor contestatii de Curtea de Apel, hotararea instantei fiind asteptata si pentru primele doua tronsoane.
CNADNR a selectat in luna decembrie constructori romani, italieni si austrieci pentru constructia autostrazii Sebes-Turda, cu o lungime de 70 de kilometri, pretul pe kilometru fiind de 6 milioane euro.

Pentru primul lot, cu o lungime de 17 kilometri, a fost selectata asocierea italiana Impregilo - Salini, in vreme ce lotul al doilea, de 24,2 kilometri, va fi proiectat si construit de asocierea de firme italiene si romanesti RCM Construzioni/ Imob Lux Construct /Consinit /Societatea de Constructii Napoca/ Impresa Ferrara S.N.C Di Angela & Rossella Ferrara/ T Dancor RomConstruct / Shelter Construct/ Associazione Cooperativa Muratori & Affini Ravenna/ Schiavo & C/Eurocerad International.