Acoperirea datoriilor curente va elibera fonduri pentru investitii si lucrari de intretinere, care vizeaza imbunatatirea calitatii retelei feroviare, se arata intr-un comunicat al bancii.

"Imprumutul, distribuit in doua transe in functie de masuri specifice de reforma, este parte a programului de restructurare pentru CFR, ce totalizeaza 1,2 miliarde euro. Acesta va sprijini in mod special reformele de guvernanta corporativa, ce completeaza si consolideaza masurile recomandate de FMI. De asemenea, banca va finanta si o analiza independenta a practicilor actuale ale operatorului feroviar si va contribui la elaborarea unui plan de restructurare detaliat - un element cheie al reformelor sprijinite de BERD", se spune in comunicat.

BERD a investit in modernizarea statiilor de cale ferata in cinci mari orase din Romania, Cluj-Napoca, Iasi, Constanta, Craiova si Timisoara, si a finantat modernizarea distribuitorului de energie electrica al CFR, CFR Electrificare.

Banca a investit pana in prezent aproximativ 500 milioane euro in sectorul transporturilor din Romania. De la inceputul operatiunilor in Romania, BERD a investit aproximativ 6 miliarde euro in peste 300 de proiecte din domeniile financiar, corporativ, infrastructura si energie, mobilizand investitii suplimentare de aproape 11 miliarde euro.