“CFR Calatori nu inregistreaza obligatii fiscale restante la bugetul de stat si la bugetul asigurarilor sociale de stat. La data de 4 mai 2016, am sesizat Agentia Nationala de Administrare Fiscala despre o neregula in Lista debitorilor din comunicarea oficiala a Ministerului Finantelor Publice - ANAF. In aceasta lista, la pozitia 38, SNTFC CFR Calatori SA figureaza in mod eronat”, precizeaza reprezentantii CFR Calatori, intr-un comunicat remis presei.

Reprezentantii societatii de transport calatori precizeaza ca, in cursul lunii aprilie, prin mai multe documente transmise oficial de catre ANAF, li s-a comunicat faptul ca CFR Calatori nu inregistreaza obligatii fiscale restante la bugetul de stat si la bugetul asigurarilor sociale de stat, intrucat acestea sunt solicitate la compensare cu TVA de recuperat in valoare de aproximativ 10,8 milioane lei, cifra care apare in tabelul debitorilor dat publicitatii.

Conform prevederilor Legii nr. 207/2015 Cod de Procedura Fiscala, "compensarea opereaza de drept la data la care creantele exista deodata, fiind deopotriva certe, lichide si exigibile'.

Astfel, ANAF DGAMC are in lucru cererea de compensare a CFR Calatori inregistrata in data de 25 martie 2016 pentru luna februarie. Aceasta compensare reprezinta TVA-ul de recuperat de catre CFR Calatori de la ANAF in suma de chiar aproximativ 10,8 milioane lei, precizeaza compania.

In acest sens, CFR Calatori a solicitat oficial ANAF rectificarea listei si a primit asigurari ca situatia va fi remediata.